Pages

16 Ocak 2013 Çarşamba

Mide Bulantısına Ne İyi Gelir !

Mide Bulantısı
Mide bulantısı bizim günlük hayatta hepimizin karşılaştığı rahatsız edici bir durumdur. Mide bulantısı bazen bir hastalığa bağlı olmadan kendi başına da gelişebilir. Mide bulantısı olan bir kişi günlük aktivitelerinden uzak kalabilir. Hatta, mide bulantısı süreci uzarsa insanın psikolojisini bile bozabilir. Halk arasında midesi bulanan kişiye su içirilmemesi gerektiği ile ilgili yanlış bir kanı vardır. Tam tersi midesi bulanan kişiye bol bol su içirilmelidir. Çünkü su midedeki asitleri etkisiz hale getirmeyi sağlayacaktır. Su içmenin sonucunda kusma gerçekleşebilir. Kusma insanı yıpratıcı ve kötü bir durum olsa da midenizde rahatlamayı sağlayacaktır.
Nedenleri
Mide bulantısının farklı nedenleri vardır. Bunların başında mide bozukluğu (ki bu duruma halk arasında mide üşütmesi de denilir), yüksek ateş, viral enfeksiyon gelir. Bakteri bulaşmış ya da bozulmuş yiyeceklerin yenilmesinin arkasından da mide bulantısı gelişebilir. Mide bulantısının bir diğer sebebi de kullanılan bir ilaç varsa bu ilacın yan etkisi olabilir. Bazen migren rahatsızlığı da mide bulantısı yapabilir. Kişilerin kullandığı sigara, alkol gibi zararlı alışkanlıklarda mide bulantısına sebep olabilir. Mide bulantısının bir hastalığa dayanmayıp en sık görülen nedeni ise taşıt tutmasıdır. Hamilelik bulantılarıyla karıştırmamak gerekir. Unutmamak gerekir ki her zaman söylediğimiz gibi tedavi nedenin tedavisidir. Yani önce rahatsızlığın nedenleri araştırılmalı daha sonra buna uygun tedavi uygulanmalıdır. Bunun için önce doktora başvurunuz.
Öneriler 
Mide bulantısı için halk arasında en çok bilinen yöntem naneli limondur. Rahatlama da sağlamaktadır. Bunun için Bir çay fincanı kaynar suyun içine 1 çay kaşığı nane ve bir küçük parça kabuğuyla birlikte limon katılıp demlenmesi için kısa bir süre bekledikten sonra süzülüp günde 3 öğün birer çay fincanı içilir.
-Bir çay fincanı kaynar suyun içine 1 çay kaşığı toz zencefil katılıp demlenmesi için kısa bir süre bekledikten sonra süzülüp içilir.
-Bir çay fincanı kaynar suyun içine 1 çay kaşığı kekik katılıp demlenmesi için kısa bir süre bekledikten sonra süzülüp günde 3 öğün birer çay fincanı içilir. -Bir çay fincanı kaynar suyun içine 1 çay kaşığı adaçayı katılıp demlenmesi için kısa bir süre bekledikten sonra süzülüp günde 3 öğün birer çay fincanı içilir.
-Bir çay fincanı kaynar suyun içine 1 çay kaşığı ince kıyılmış civanperçemi katılıp demlenmesi için kısa bir süre bekledikten sonra süzülüp günde 3 öğün birer çay fincanı içilir.