Pages

13 Ocak 2013 Pazar

Kaldirik Otu

Kaldirik Otu
Yöresel İsimleri 
Kaldirik
Yetiştiği Yerler
Daha çok kuzeye bakan yamaçlarda, dere kenarlarında, çalılıklar ve sulak yerlerde yetişir. İlkbaharda Mayıs-Haziran aylarında genç sürgünler vermektedir.
Kullanılışı 
Yörede kavurması ve turşusu yapılan bir bitkidir. Çiçeklenmiş halde toplanan bitki suda haşlanır ve kavurması yapılır. Kaldirik kavurması adı ile bilinen yemeği sevilerek tüketilmektedir. Turşusu ise, sadece gövde ve yaprak saplarından yapılır. Yoğun olarak tüketilir. Semt pazarlarımda satışı yapılmaktadır.
Tıbbi Etkileri 
Tıbbi etkisi henüz bilinmemektedir. Ancak iştah acıcı olarak önem taşımaktadır.
Toksit Etkisi 
Toksik etkisine rastlanılmamıştır.